关闭广告
晋江论坛网友交流区时尚·饕餮
收藏该贴
已收藏
只看楼主
          你地觉得北京路银座第一间M字头的化妆品好唔好啊,我想在那里买野啊,果度的东西有没有价讲架?
№0 ☆☆☆小雅 2003-10-01 06:44:10留言☆☆☆  加书签 投诉 不再看TA

好烦阿,上面果条友。我都想知啊,那里的东西系米真噶
№1 ☆☆☆可可2003-10-01 11:18:44留言☆☆☆ 
投诉 加书签 引用 不再看TA

我建議大家去老鼠街二樓果度買。不過要搵D大檔D o既舖頭,同埋要有好多人客幫襯o既先至好,唔好去D冇乜人o既舖頭啊!因爲做呢行多數係做熟客生意。如果賣流o野o既話,就唔會有人幫襯 ga la。老細o既樣都好重要,如果個老細自己D皮膚都好差,邊夠膽要kui o地俾意見o丫!(我去開果閒o既老闆娘皮膚就好好啦)同埋kui要知道D潮流興D乜。買o野時要睇清楚包裝是否完整,封條是否完整,有冇條形碼,同埋有冇俾人用過o既跡象。要訂好自己o既budget,唔好俾擋主push你買D貴夾效果唔係o甘好o既o野而超支。有時堅持己見唔係壞事o黎o既。最後,一定要記得講價啊!
№2 ☆☆☆Ahoi2003-10-01 11:52:35留言☆☆☆ 

老鼠街D野又确实系几平,不过我见到好多流野BO
№3 ☆☆☆Infinity2003-10-01 12:26:31留言☆☆☆ 

我都好少去老鼠街买野,系边条友呀,甘烦既讲着一大堆野,吾知在讲咩野.
№4 ☆☆☆yoyo2003-10-01 13:46:21留言☆☆☆ 

我同学同我讲,去老鼠街买野最好有个熟门熟路的人带住,如果唔系,好容易做佐老衬都中以为自己执佐平野~~
№5 ☆☆☆怀怀2003-10-01 14:58:56留言☆☆☆ 

甘有没0的咩店系信誉良好噶
№6 ☆☆☆可可2003-10-01 15:32:12留言☆☆☆ 

甘大家觉得广州边度买化妆品最好啊,我觉得商场果点系几好,但系贵左点咯,唔知边度买化妆品口又便宜又靓呢?
№7 ☆☆☆小雅2003-10-01 18:06:34留言☆☆☆ 

无去大商场好难买到真野架
№8 ☆☆☆昕昕2003-10-01 20:23:29留言☆☆☆ 

你想买什么化妆品啊?价位多少啊?
不同价位就要去不同的地方买啦!
№9 ☆☆☆Azalea2003-10-01 20:35:38留言☆☆☆ 

老鼠街喺边嘎?係唔係中华广场隔离果度??我想买啲保养皮肤嘅东东 果度有无得卖嘎?例如clean&clear嘅吸油面纸 有无得卖嘎?平唔平嘎?
№10 ☆☆☆吁鳕椠2003-10-01 21:12:56留言☆☆☆ 

基本上我认为如果系用系面上既都要好小心,吾好贪平,米先会一失足成千古恨架,到时要再整番好D皮肤就吾止呢个价架啦。我今日在中华广场一楼果度买左一些化妆品,买一送一,都几抵。一盒四色蜜粉48元,我再选多一样价值39元既眼影,起码系大商场,买都买得安心D啦,价钱又吾算太贵。另外老鼠街呀状元坊呀之类既地方系有好多护肤品化妆品呀,但95%都系假既,我妈妈的一个朋友就系果D地方卖过,所以好清楚。有好多野你就甘睇上去好似好真甘,但识货既一睇就知系假架啦。所以大家都系吾好为左省少少钱而拿自己块面来教飞
№11 ☆☆☆绝影2003-10-01 23:20:54留言☆☆☆ 

up
№12 ☆☆☆可可2003-10-02 11:51:38留言☆☆☆ 

我都想知道啊~:):):)
№13 ☆☆☆ivyspace2003-10-02 12:16:38留言☆☆☆ 

甘你地系广州边度买化妆品多架~~~~~~~最近边度有打折啊
№14 ☆☆☆小雅2003-10-03 18:30:22留言☆☆☆ 

up
№15 ☆☆☆可可2003-10-05 13:02:15留言☆☆☆ 

中华广场一楼moon light买一送一,都吾错
№16 ☆☆☆绝影2003-10-05 22:13:26留言☆☆☆ 

不然就看看屈臣士,有时候碰上减价的时候,就会比较便宜啦
№17 ☆☆☆怀怀2003-10-07 17:47:25留言☆☆☆ 

嗯!
我都赞成楼上讲的屈人钱!
因为它做特价时又真系几平的啊!

点解大家无考虑过一些化妆品专买店呢?
比如系雅芳啊!之类的,
起码用的时候放心啦! :)

我从来不在状元X之类的地方买的。
一来自己唔识货,怕使了冤枉钱。
二来经常担心买到假货,到时唔靓之下,仲丑样左,甘点算呢?
系唔系啊?
仲有就系总觉得好唔舒服的。

№18 ☆☆☆西关小姐2003-10-08 13:21:05留言☆☆☆ 

状元坊的东西基本是假的,都是些很便宜的流野。但老鼠街就有其中几档是卖真货。
№19 ☆☆☆vivienne2003-10-08 22:37:59留言☆☆☆ 

回复此贴子

名字:
选择图案:
内容:
(注意:一次最多可提交3000字,且一次最多可提交三张尺寸在1024*1024范围内的图片,超出部分请分次提交!)
图片链接:
(贴图规则)

返回上层 管理 返回本版块首页返回交流区首页返回主页

只看楼主